22. februar 2017

Tvornica cementa Kakanj podržala projekat izgradnje stadiona Grbavica

Podršku izgradnji istočne tribine je danas dala i kompanija Tvornica cementa Kakanj d.d. u čijem vlasništvu je i glavni dobavljač betona za gradnju istočne tribine - TBG BH d.o.o.

Generalni direktor Tvornice cementa Kakanj gospodin Branimir Muidža je danas posjetio stadion Grbavica, obišao radove na istočnoj tribini stadiona, te tom prilikom potpisao ugovor o kupovini pet desetogodišnjih ulaznica.

Branimir Muidža je istakao da mu je zadovoljstvo da ispred kompanije Tvornica cementa Kakanj d.d može realizovati kupovinu desetogodišnjih ulaznica i tako podržati ovaj značajan infrastrukturni projekat, te istovremeno na taj način pokazati i društveno odgovorno poslovanje, što je jedan od principa poslovanja kompanije. Naglasio je da je svakako čast biti dijelom izgradnje istočne tribine, te zaželio sreću u nastavku gradnje. „Siguran sam da će Željezničar sa svojim timom i Upravom opravdati povjerenje svih navijača i simpatizera te herojskim zalaganjem otvoriti vrata evropskim takmičenjima na ovom stadionu, te da će zacementirati svoj status među najboljima u BiH i elitnim evropskim takmičenjima,“ izjavio je ovom prilikom Muidža.

Direktor Kluba, Mirsad Šiljak, zahvalio se Tvornici cementa Kakanj ne realizovanoj kupovini desetogodišnjih ulaznica, te izrazio nadu da će i u budućnosti biti nastavljena saradnja kluba i ove kompanije.

Tvornica cementa Kakanj d.d Kakanj osnovana je 1978. godine. U julu 2000. godine, u okviru projekta velike privatizacije, većinski udio u kakanjskoj cementari ima njemačka grupacija HeidelbergCement, jedan od najvećih proizvođača građevinskih materijala na svijetu, koji zapošljava oko 62.000 ljudi. Ovaj svjetski gigant je u kakanjsku cementaru i povezane djelatnosti do uložio znatna sredstva, a kao rezultat tih ulaganja je stvaranje stabilne i održive kompanije koja je jedan od lidera proizvodnje cementa u BiH i okruženju.

Firma TBG BH d.o.o. Kakanj kao kćerka kompanija Tvornice cementa Kakanj obavlja djelatnost proizvodnje betona, njegovog prevoza i ugradnje. Već godinama ugrađuje visokokvalitetni beton u najznačajnije objekte u BiH, a posebno na Koridoru 5c. U projektu izgradnje istočne tribine stadiona Grbavica vrši isporuku betona za kompaniju Butmir GP koja izvodi radove na gradnji.

gđa Emina Dedić

Koordinator za komunikacije / Communications Coordinator
Tel: 
+387 (0)32 557 552
Faks: 
+387 (0)32 557 600
Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj
Selima ef. Merdanovića 146
72240 Kakanj
Bosna i Hercegovina