28. februar 2017

Tvornica cementa Kakanj donirala igralište

U okviru Programa obilježavanja 1.marta-Dana nezavisnosti BiH danas je u Kaknju, u dvorištu OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” (MZ Kakanj 2) otvoreno novoizgrađeno igralište za djecu. Mališani Kaknja danas su dobili još jedno uređeno igralište opremljeno kvalitetnim mobilijarom, koje je finansirala Tvornica cementa Kakanj u iznosu od 55.000 KM.

Igralište su zajedno svečano otvorili Branimir Muidža, direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku i načelnik Općine Kakanj, Nermin Mandra, a učenici OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ uveličali svečanost prigodnim kulturnim programom. 

"Ponosni smo što u svojoj zajednici imamo kolektiv kakav je Tvornica cementa Kakanj koji je uvijek spreman odgovoriti na potrebe naših sugrađana. Zahvaljujući Tvornici cementa Kakanj otvaramo još jedno igralište koje će ovom dijelu grada donijeti novu živost, dječji smijeh i radost, rekao je u svom obraćanju načelnik Mandra.

„Jako me raduje što mi je opet pripala čast da svečano otvorim još jednu oazu mašte, igre i smijeha za svu djecu Kaknja,“ rekao je ovom prilikom Muidža. „Cijeneći činjenicu da je igra najveća dragocjenost svakog djetinjstva, Tvornica cementa Kakanj nastoji omogućiti mališanima Kaknja da u igri provedu što veći dio svog slobodnog vremena i da imaju što sretnije i bezbrižnije djetinjstvo,“ dodao je Muidža ističući da je ovo treće igralište koje je TCK finansirala u Kaknju.

gđa Emina Dedić

Koordinator za komunikacije / Communications Coordinator
Tel: 
+387 (0)32 557 552
Faks: 
+387 (0)32 557 600
Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj
Selima ef. Merdanovića 146
72240 Kakanj
Bosna i Hercegovina