Tvornica cementa Kakanj dobitnik Zlatnog certifikata bonitetne izvrsnosti

Sarajevo, 07.12.2016.-  Na Bisnode bridge konferenciji o bonitetnoj izvrsnosti i kvalitetu kompanija, po prvi put u Bosni i Hercegovini dodijeljen je Zlatni certifikat bonitetne izvrsnosti.  Ovaj certifikat predstavlja nadprosječnu bonitetnu vrijednost među kompanijama koja bonitetnu izvrsnost iskazuju već tri godine zaredom.

Dobitnik prvog  Zlatnog certifikata bonitetne uspješnosti je Tvornica cementa Kakanj. Priznanje za Tvornicu cementa Kakanj je preuzeo Branimir Muidža, Generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku.

 "Ponosan sam na činjenicu da je Tvornica cementa Kakanj prva kompanija u BiH koja je zaslužila ovo najvrijednije priznanje.

Vrijednost priznanja je što se dodjeljuje na temelju mjerljivih i transparentnih, dakle objektivnih i opće prihvaćenih financijskih kriterija koji ukazuju da smo u dužem vremenskom periodu prepoznati kao pouzdan, siguran, kredibilan i poželjan partner.

Najviša ocjena boniteta upućuje da naše poslovanje krasi izuzetna finansijska stabilnost, visoka kvaliteta upravljanje kapitalom, uspješno upravljanje rizicima i svim poslovnim procesima što ukazuje na kvalitetu upravljanja, najviše razinu poslovne vjerodostojnosti Tvornice.

Ponosimo se činjenicom da se kao društveno odgovorna kompanija prepoznajemo i kao najbolji partner u gradnji, kao kompanija koja primjenjuje najviše ekološke standarde, kao značajan investitor, poželjan poslodavac, kompanija koja radi na dobrobit svih dioničara, partnera, uposlenika i svih stakeholdera“ izjavio je Branimir Mudža.

Bisnode Bridge konferencija 2016 - Branimir Muidža.

Bisnode Bridge konferencija 2016 - Branimir Muidža i Špela Redjko.