Branimir Muidža

Branimir Muidža je generalni direktor Tvornice cementa Kakanj i generalni direktor HeidelbergCement grupacije u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Također je član Upravnog  odbora kompanija TBG Beton d.o.o. Zagreb i Dunav-Drava cement d.o.o. Zagreb, te prokurist kompanije TBG BH d.o.o.

U proteklih petnaest godina radio je za HeidelbergCement na različitim rukovodećim funkcijama.

Prije nego što se priključio HeidelbergCementu, Muidža je tri godine radio kao broker i analitičar za hrvatske Flacius Vrijednosnice d.o.o. Također je vodio Financije i Računovodstvo d.o.o. u Hrvatskoj.

Diplomu ekonomista stekao je na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli, Univerziteta u Rijeci, u Hrvatskoj. Muidža je od 1996. i ovlašteni posrednik za trgovanje vrijednosnim papirima u Hrvatskoj.

Muidža je uspješno završio različite programe menadžmenta u organizaciji Business School St. Gallen – London (Velika Britanija), Harvard – Boston (SAD), Management Center Europe – Bruxelles (Belgija) i Barcelona (Španjolska); kao i u okviru HeidelbergCement grupacije kao što su Senior Management Development Program u organizaciji INSEAD – Pariz (Francuska), DUKE Corporate Education – Frankfurt (Njemačka), CEE Management Development Program i HC Executive Development Program.

Predsjednik je Vijeća stranih investitora u BiH od 2011. godine, član je Upravnog odbora Udruženja za unapređenje njemačko-bosanskohercegovačkih privrednih odnosa i predsjednik Poslovnog savjeta Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Pored toga, bio je vođa SAP projekta 2001. godine, tokom prve SAP implementacije u Bosni i Hercegovini.

Muidža je izabran za menadžera godine u Bosni i Hercegovini 2006., 2007., 2009., 2010. i 2011. godine, a 2012. za menadžera decenije za BiH i jugoistočnu Evropu. U novembru 2012. godine Internacionalna liga humanista dodijelila je Muidži Zlatnu povelju Internacionalni humanist desetljeća. 

Branimir Muidža, generalni direktor
Branimir Muidža, generalni direktor

Preuzmite